Tom Groot. Mega goed

(in bijna alles)

Tom Groot blijft wie hij is: een energieke, leuke puber die zijn dagen vult met cartoons tekenen, doedelen, spelen in zijn eigen rockband en zijn favoriete groep Dude3 verafgoden. School is een noodzakelijk kwaad en huiswerk is iets waar je probeert onderuit te komen. Tom heeft een haat-liefderelatie met zijn zus Delia en schaamt zich, zoals de meeste pubers, voor het gedrag van zijn ouders.
In dit verhaal staat het schoolreisje centraal. Dat belooft een echt avontuur te worden. Jammer genoeg heeft Tom geen idee waar zijn inschrijvingsformulier is en zonder dat briefje kan hij niet mee ... Als professionele sloddervos en warhoofd, is het terugvinden van dit papier al een heel avontuur. Gelukkig komt het nog goed en kan Tom mee.
Tegelijk zien we ook hoe Tom meedoet aan een wedstrijd. Zijn idolen hebben een oproep bekend gemaakt: ontwerp een T-shirt voor Dude3. Dat is een kolfje naar Toms hand. Als Tom op de bus zit, op weg naar de schooluitstap, komt hij tot het besef dat hij zijn ontwerp vergeten op te sturen is. Dat komt ervan als je verstrooid bent. Tom zit echt in zak en as, maar gelukkig is zijn zus Delia toch niet het kreng waarvoor ze zich graag laat doorgaan. Ze heeft de brief gepost en ... Tom wint!
Het schooluitstapje is dolle pret. Niet alleen door de activiteiten, maar ook en vooral door de dolle fratsen van Tom en zijn vrienden.
Weer een heel vlot leesbaar verhaal, zonder al te veel diepgang, maar met veel humor. Het boek bulkt uit van de doedels, cartoons en tekeningen. Het is geschreven in de ik-vorm, zodat je het gevoel hebt dat je het dagboek van deze jongen aan het lezen bent.
Ideaal voor kinderen die niet zo graag of goed lezen, ook een prima en vooral luchtig tussendoortje voor andere lezers.