Tom Groot. Alles ok (soort van)

Dit is het derde deel in de reeks van Tom Groot. Het boek is geschreven in de ik-vorm. Je hebt dus het gevoel dat je zijn dagboek leest. Het is redelijk druk qua bladspiegel, want Tom houdt van doedelen, strips en cartoons tekenen. Daarnaast speelt hij ook nog in een rockbandje. Zoals elke puber ergert hij zich blauw aan zijn grote zus Delia en maakt hij het soms al eens te bont op school, vooral wat het niet maken van huiswerk betreft. De figuren uit de voorgaande boeken komen ook terug, zodat er voor de lezer heel wat herkenning in zit. Zo is er het meisje waar Tom stiekem op verliefd is, de jongen met ADHD, de nerd van de klas en de vreselijke leerkracht van wiskunde, juf Wortel.
In ‘Alles ok’ gaat zijn vriend Haan meedoen aan een hondenshow. Daarnaast staat er nog een schooldisco op het programma en is Tom bijna jarig. Met deze gegevens vult Tom moeiteloos een derde boek.
Veel diepgang zit er niet in dit verhaal, maar eigenlijk stoort dat helemaal niet. Het is vooral de lay-out die het hem doet. Voor je het weet, zit je helemaal in Toms leefwereld. De humor doet je af en toe wel glimlachen en uiteraard zijn de vele tekeningen goed gevonden. Ook het wisselende lettertype houdt je wakker.
Dit boek lees je op korte tijd in één ruk uit. Vooral voor kinderen die niet graag of goed lezen is dit een dankbaar gegeven. Het boek is apart te lezen, maar het is leuker als je de eerste twee delen gelezen hebt.