Toen Sjoerd naar de dierentuin ging ...

Niet iedereen weet de ietwat primitief aandoende stijl van Harrie Geelen te smaken en dat is eeuwige zonde, want de auteur heeft wel wat pareltjes aan het prentenboekenlandschap toegevoegd. Wie het vorig jaar verschenen 'Tijs en de eenhoorn' leest - overigens geschreven door Imme Dros, zijn al even getalenteerde vrouw -  kan niet anders dan besluiten dat de oude grootmeester het meer dan ooit in de vingers heeft.
'Toen Sjoerd naar de dierentuin ging ...' is de zeer terechte heruitgave van het oorspronkelijke boek uit 1992. Onze Sjoerd trekt met zijn vlieger, zijn mooiste knikker, een echte katapult en zijn driewieler naar de dierentuin. Verschillende dieren zijn echter geïnteresseerd in zijn spulletjes en zo ruilt Sjoerd zijn driewieler voor een slurf, de vlieger voor een gewei en de katapult voor een krokodillenstaart. Getransformeerd tot een dierenjongen keert hij weer naar huis. Gelukkig kan zijn moeder hem nog herkennen aan zijn mooiste knikker!
Dit zeer toegankelijke prentenboek van Harrie Geelen teert op herhaling, iets wat jonge kinderen heel erg weten te smaken. Een goede opbouw, fantasierijke tekeningen én het humoristische herhalingselement maken dat we niet anders dan blij kunnen zijn met deze heruitgave. Na het meesterwerk over Tijs, is ook dit verhaal over Sjoerd een parel van formaat.