5+ | 2012
Amsterdam : Moon
ISBN 978-90-488-1568-5
FICTIE , 126 p. , €15.95
gebonden , voorleesboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek

Tipper, Tijgerbaby en de tarantroela heks

Kathleen Vael (auteur) Nöelle Smit (illustrator)

Tipper komt samen met haar vriendjes voor grote verrassingen te staan. Haar moeder wil graag bij het circus maar weet niet precies waar ze goed in is. Ze probeert alles uit, van koorddansen tot tijgers temmen, maar het allerliefste maakt ze glitterpakjes. Mevrouw Hipper  bruist van fantasie en ze komt telkens met een nieuwe verrassing op de proppen. Eerst is er Tijgertje die ze kunstjes aanleert. Tijgertje is de lieveling van Tipper en wanneer ze samen op stap gaan, trekt ze hem een hondenpakje aan. Nu ontfermt Mevrouw Hipper zich over de beer, die uit de dierentuin gevlucht is. Tina is een oude circusberin die altijd mooie tutu's droeg wanneer ze haar kunstjes deed, maar in de dierentuin moest ze in haar blote vel rondlopen en ze kon dit niet aan. De mama van Tipper maakt de mooiste pakjes voor Tina. Wanneer ze hoort over een wedstrijd voor circusglitterpakjes zet ze zich volop aan het naaien. Mevrouw Hipper wint samen met de berin Tina de modewedstrijd. Ze krijgt werk aangeboden bij het modehuis en ze mogen op toernee in Amerika. Ondertusssen zijn Tipper en haar vriendjes verzeild geraakt in andere avonturen met Tarantroela de heks.
Dit voorleesboek staat vol grappige avonturen; elk hoofdstuk brengt weer een nieuw spannend gebeuren. Het is geschreven in een turbulent ritme waarbij de schrijfster zich heeft laten leiden door een ongebreidelde fantasie. Vooral de knotsgekke ideeën van Tippers moeder zijn weergaloos. Het verhaal wordt mooi aangevuld met expressieve kleurrijke illustraties die de dynamiek in het verhaal goed weergeven.
Het boek straalt een humoristische, positieve sfeer uit. Door het wervelend scenario waarbij meerdere verhalen door elkaar lopen zal de verteller wat moeten bijsturen voor jonge toehoorders. Wel lijkt dit avontuur heel sterk op het eerste boek van Tipper.

Hilde Ramboer
Circus
uit de reeks: Tipper , deel 2