Tijd voor jou

'Tijd voor jou' is het vierde boekje uit de reeks over Max de Pinguïn. Na 'Ik hoor bij jou', 'Ik blijf bij jou' en 'Jij bent geweldig!' is ook 'Tijd voor jou' een boekje dat tot nadenken stemt.
Walrus is druk in de weer met alle dingen die gedaan moeten worden. En dan kruist de wijze Ijsbeer zijn pad. De wijze Ijsbeer maant Walrus aan om gewoon even stil te zijn en te luisteren naar het verhaal van Max. Max ging elke avond op tijd slapen en stond elke morgen vroeg op om vis te vangen. Na het eten van de vis ging Max vlug sneeuw verzamelen om daarna met z’n vrienden te toosten op een goede dag. En dit deed hij dag in dag uit, dag in dag uit tot … Max de wijze Ijsbeer tegenkwam. De wijze Ijsbeer vertelde een verhaal  en Max luisterde. Sedertdien staat Max geregeld stil bij de dingen en geniet hij van elk moment.
'Tijd voor jou' is geen typisch prentenboek en het richt zich naar mijn gevoel niet naar kinderen. Op een speelse en grappige manier laat dit schrijversduo de volwassen lezer nadenken over haast en spoed, over tijd nemen, over stil staan bij de kleine dingen des levens. Kinderen kunnen genieten van de mooie tekeningen en gekke details zoals een ijsbeer met een groene bril of een pinguïn op een slee. Maar de boodschap die dit boekje met zich meedraagt, gaat aan hen voorbij.
Dit kleine boekje is door zijn herkenbaar karakter een leuk cadeauboekje voor iedereen met een druk leven