Thuis in de toekomst

Slimme manieren om de aarde te redden

Jonge en vooruitdenkende wetenschappers: opgelet! Dit is het boek bij uitstek om bij te leren over de toekomst. Hoe onze toekomst eruit zal zien, dat weten we niet. Wat we wel weten is welke vernieuwende snufjes, technische uitvindingen en originele ideeën er in de (nabije) toekomst zullen opduiken. In dit boek kom je te weten hoe de toekomst er zal uitzien aan de ontbijttafel, in de stad, in het park of op het strand. Je kunt het boek lezen per thema én op je eigen tempo.

Meteen vallen de fluorescerende kleuren en vele details in de illustraties op. De kleuren geven ons meteen het gevoel van een flitsende toekomst die ons te wachten staat. De gedetailleerde tekeningen zorgen er dan weer voor dat we ons een duidelijk beeld kunnen maken van de toekomst. De illustraties maken alvast de titel van het boek waar!

Thuis in de toekomst is een toegankelijk boek dat een breed publiek zal bereiken. Het boek is gestructureerd opgesteld met korte stukjes tekst. Dat zorgt ervoor dat de tekst vlot leesbaar is en geen lange aandachtspanne nodig is. De titels zijn telkens humoristisch gekozen, wat de aandacht van de lezer opwekt en de uitleg is kort en duidelijk weergegeven. Af en toe worden er moeilijke woorden gebruikt en kan de verklarende woordenlijst een goede hulp zijn. Aan het einde van het boek wordt de lezer uitgedaagd om vooruit te denken en huidige problemen zoals de klimaatcrisis mee op te lossen. Zo wordt de lezer aangespoord om zelf actie te ondernemen door bijvoorbeeld regenwater op te vangen.

Een minpunt aan het boek is het ontbreken van een kritische reflectie op het innovatieve toekomst-denken. Zo worden er robotleerkrachten aangehaald zonder daar de negatieve gevolgen van te bespreken. Desalniettemin een fantastisch boek voor nieuwsgierige lezers!