Thuis bij muis

Muis en zijn knuffel Beer zijn dikke vrienden. Met zijn tweetjes spelen ze graag in en om het huis. Koekjes bakken, verkleden, verstoppertje en nog veel meer! Het gaat er gezellig aan toe! Muis is stoer, lief, zelfstandig en soms een beetje eigenwijs ...

Muis is ook het sympathieke hersenspinsel van Pauline Baartmans. Wat begon met maandelijkse illustraties op het krijtbord in de klas van haar moeder, mondde uit in een pagina met wekelijkse posts. In 'Thuis bij Muis' vinden we een tiental eenvoudige voorleesverhaaltjes van telkens vijf pagina's op een leuk rijmend ritme. Voorlezen op een huppeldrafje. Je wordt er als het ware vrolijk van. 'Fietsen langs de kar met ijsjes, langs het tuintje met radijsjes, langs de plantjes en de bloemen, hoor jij alle bijen zoemen?' De witte pagina's met daarop de eenvoudig mooie tekeningen in zachte pasteltinten vormden de basis van de verhaaltjes. De leuke rijmpjes werden erbij geschreven in samenwerking met Leny Van Grootel ('de flipperkoning','Hanna', 'de anti-horrorheks'). Een geslaagde combinatie! Fijn detail zijn de zoekopdrachten die in de schutbladeren meegegeven worden, op rijm natuurlijk.
De avonturen van Muis zijn misschien niet zo groots, ze zijn wel zeer herkenbaar voor de jonge luisteraars. Een tof voorleesboekje over een misschien net iets te brave Muis.