Teun en Keun

Teun is het kleinste kuikentje op de boerderij. Ma Kip stuurt hem naar buiten om te spelen maar Teun is bang voor de grotere kuikens. Hij zoekt zijn vriend Dries. Welk soort dier Dries is, wordt niet gezegd. Hij is op trektocht met de familie, zegt een eend. Dries is dus waarschijnlijk ook een eend. Teun loopt ver weg van de boerderij en verdwaalt. Bang dwaalt hij verder. Hij loopt achterstevoren omdat hij dan kan zien wie er achter hem komt. Teun valt in een modderplas en maakt zo een slapend konijn wakker. (Slapen konijnen in of nabij modder?) Keun heet het konijn. Teun en Keun: dat lijkt op een lied en Teun zingt dan ook : "Keun en Teun/ botsen op elkaar/ ze vallen in de modder/ nu lijken ze op elkaar!". Het is duidelijk dat Teun nog veel te leren heeft. Keun brengt Teun weer veilig thuis.
Dan staan er twee dubbele bladzijden illustraties die niets met de tekst te maken hebben over Teun die met konijntjes speelt. Teun is heel blij dat hij onder mama's vleugels kan duiken en hij heeft er ook een vriend bij.
De illustraties, deels collage, deels geschilderd, zijn aantrekkelijk. Ik heb de indruk dat er meer prenten waren dan de tekst vraagt. Het verhaal zelf is mager en de versjes zijn niet meer dan rijmelarij. De poster is een leuke extra.