Tel mee met Otto

Otto en papa maken een ritje in de auto. Terwijl papa rijdt, kijkt Otto uit het raam en telt hij alle dingen die hij ziet. Eén auto, twee beren, drie bouwvakkers, ...
Dit geweldige prentenboek is veel meer dan een 'ik-leer-tot-tien-tellen-boek'. Het steekt met kop en schouders boven alle boeken met dit onderwerp uit. 'Tel mee met Otto' is geen lusboek zoals de drie voorgaande rechthoekige boeken met Otto in de hoofdrol. Dit vierde boek is een vierkant boek die een wel één meter lange verrassing herbergt. Het staat bol van de knotsgekke auto's, takelwagens, vrachtwagens, taxi's, bussen, ... Kortom zo goed als alles wat vier wielen en een motor heeft, komt aan bod. Een ideaal boek dus voor kleine jongens en meisjes met een passie voor autootjes.
De felgekleurde illustraties werden telkens over twee pagina's gespreid. Het boek wemelt ook van de pittige en grappige details, woordspelingen of beeldgrapjes. Alleen al op de cover voor- en achteraan staan een boel gekke en inventieve details. Deze elementen zullen aan de kleine lezertjes voorbijgaan maar toveren wel een glimlach op het gezicht van de volwassen voorlezer. Hier en daar werd er een vraag neergepend. Dit nodigt de kinderen uit om op een speelse manier allerlei dingen of dieren te zoeken of te tellen.
Tel mee met Otto' heeft een hoog educatief gehalte zonder ook maar een beetje saai te worden.