Team Mortis. Het Romeo & Juliet mysterie

Erika is zestien en heeft sinds kort een vriendje, Marco. Op de dag dat ze hem voor het eerst aan haar vrienden wil voorstellen, komt er een abrupt einde aan hun liefdesrelatie. Marco en Erika worden achtervolgd tijdens de rit naar een feestje. Het wordt een heuse nachtmerrie voor Erika. Ze kan maar nauwelijks ontsnappen aan de dood, maar slaagt er niet in Marco te redden. Deze laatste blijkt een aantal geheimen te hebben achtergehouden voor haar, waardoor Erika nu terecht zal staan voor drugshandel e.d.. Dan komt ex-agent Brian Bailey met een voorstel dat ze moeilijk kan weigeren. Hij kan haar redden uit de handen van de politie, maar dan moet ze haar leven zoals ze het nu kent volledig opgeven. Zo volledig dat ze er zelfs moet voor sterven … Ze zal moeten sterven op papier en nooit meer contact mogen opnemen met haar vrienden en familie. Ze zal een nieuwe identiteit krijgen en gaan werken voor een geheime Europese spionagedienst: Team Mortis. Erika beslist om alle banden met haar familie te verbreken en zich aan te sluiten bij Team Mortis. Dit team bestaat uit haar neef Nielsen, Felix en Andreas. Marco, haar vriendje, bleek ook lid te zijn geweest van dit team. Samen trekken ze naar Verona in Italië om de vreemde dood van Marco te onderzoeken. Erika moet infiltreren in een voorname balletschool. Aan Team Mortis om de zaak op te lossen en ervoor te zorgen dat Erika zelf niet het slachtoffer wordt!
Dit is een zeer aangenaam boek om te lezen. Het is een spannende thriller die bekoort met een stevige plot, onverwachte wendingen, goed beschreven scènes, … Bovendien leren we ook een stukje Italië kennen.
Het lettertype is aangenaam en de schrijfstijl soepel. Een romantisch liefdesverhaal: echt voer voor romantische tieners die houden van spanning.