Team Mortis. Het dodenspel

“Wat zou jij doen als je besefte dat er geen morgen meer was?”
Andreas en Erika bekomen van hun vorige avontuur en proberen hun liefde voor elkaar verborgen te houden. Al zou Erika het van de daken willen schreeuwen en begrijpt ze niet dat Andreas niet hetzelfde voelt. Andreas weet maar al te goed dat koppeltjes niet in hetzelfde team kunnen blijven als het hun baas, Brian Baily, ter ore komt. Die heeft daar een goede reden voor. Onlangs heeft hij twee teamleden verloren omdat ze zich door hun gevoelens voor elkaar lieten afleiden en op een cruciaal moment een verkeerde beslissing namen. De slachtoffers, Yaryna en Henrique, werden gedwongen om het 'dodenspel’ te spelen. 
De bedenker van het 'dodenspel’ dwingt Brian om Erika en Andreas als volgende pionnen in te zetten in het lugubere spel. Door middel van raadsels krijgen Erika en Andreas hun opdrachten en de tijd is hun ergste vijand. Wat volgt, is een spannend derde deel in de reeks Team Mortis. Spanning en romantiek wisselen elkaar weer af en maken ook dit boek tot een aangenaam leesavontuur. De vaart zit er goed en we vliegen van het ene land naar het andere. Veel scènes zijn superspannend en levendig geschreven.
Een paar onthullingen omtrent Brian Baily krijgen we ook voorgeschoteld. Hij heeft meer te maken met de dood van Erika’s ouders dan gedacht. De grens tussen goed en kwaad, waarheid en leugen wordt vaag en doorzichtig. Dit wordt dan de cliffhanger voor het volgende boek en het maakt de lezer zeer nieuwsgierig naar deel 4.
Een minpunt zou kunnen zijn dat het soms wel heel onrealistisch overkomt en dat de hoofdrolspelers er niet echt veel ouder op worden. Storen doet dit echter geenszins. Dit boek roept bij mij nostalgische herinneringen op aan de boeken van 'De Vijf'. Ik verslond die boeken over de eeuwige tieners, die in het ene na het andere mysterie verzeild geraakten. Deze reeks Team Mortis is een modernere versie met nog meer spanning en inhoud.