Sweet Sixteen

Dirk Bracke schreef 'Sweet Sixteen' in samenwerking met Herman Van Campenhout. Het is een gemakkelijk leesbaar boek over een actueel thema, exact wat de portretreeks van Abimo beoogt. Hoewel de relatie tussen Siska en Mats in het begin niet helemaal duidelijk is, word je onmiddellijk meegezogen in het verhaal. Als lezer worstel je met gevoelens van afschuw en hoop. Want al valt de relatie die Siska als zestienjarige aangaat met haar leraar niet goed te keuren, door de ogen van Siska bekeken is het alleen maar romantisch. Wanneer Jonas, de leraar, ook besluit op de avances van Siska’s beste vriendin in te gaan, ontstaat een emotioneel kluwen dat je niet los laat. Wordt Siska's romantische fantasie werkelijkheid? Zal haar wereld instorten als ze weet dat Jonas ook een affaire heeft met haar vriendin Ruth? Of zal Anneleen, de vrouw van Jonas, achter hun relatie komen? En wat gebeurt er dan met de kleine Andres, de zoon van Jonas?
En bovendien is er nog 'Piet Konijn'. Hij lijkt Siska en Jonas te stalken en post provocerende foto’s van hen op Facebook. Wie is deze geheimzinnige stalker? Wat wil hij bereiken? Siska snapt er niks van … en de lezer speurt met haar mee.
'Sweet Sixteen' is een boek dat je meeneemt in de droomwereld van een zestienjarig meisje, dat denkt dat ze de liefde van haar leven gevonden heeft. Een wervelwind van geluk en verliefdheid, maar ook van jaloezie, pijn en wanhoop. Het is een aangrijpend en herkenbaar boek dat aanzet tot nadenken.