Suzy D. in de puree

Suzy Dilletjes lijkt rampen aan te trekken als een magneet. Ze is onhandig en trekt daardoor regelmatig de aandacht op een voor haar niet zo aangename manier. Ze trekt dagelijks op met haar vriendje Danny, haar beste vriendin Mirthe en diens vriendje Jamie. Ze kennen elkaar al een eeuwigheid. Op een dag verschijnt er een nieuwe jongen in haar klas: Jack. Wat is die kerel knap én sexy ... Maar Suzy heeft ook nog andere dingen aan haar hoofd zoals de trouw van haar zus binnenkort. Die wil niet liever dan dat Suzy een limegroene jurk aantrekt op haar bruiloft. Een kleur waar Suzy van huivert. Een knappe bink op school en een vreselijke bruid thuis. Zal Suzy haar hoofd koel kunnen houden?

Dit boek is een echt tienermeisjesboek vol puberhumor en herkenbare situaties van meisjes die net naar het middelbaar gaan. De band met de vrienden is belangrijker dan die met de ouders, wat helemaal aansluit bij de belevingswereld van een puber. Het verhaal zelf is voorspelbaar en ook de plot komt niet als een verrassing binnen. Toch is het een leuk verhaal voor de doelgroep, vooral voor hen die van een lichtvoetig verhaaltje houden. Het boek leest vlot en is luchtig geschreven.

De kaft is nogal druk maar ik denk dat net dat aanspreekt bij de twaalf- tot veertienjarige meisjes. In de omslagtekening heeft men geprobeerd het verhaal kernachtig samen te vatten. Dat is goed gelukt. Verder komen er in dit lijvige boek geen illustraties meer voor behalve dan de sterretjes bij de paginanummers en de titels van de hoofdstukken. Prima boek in dit genre.