Supervrienden. Een vreemde vogel

In dit boek ontmoeten we de Supervrienden opnieuw. Kikker, Eend, Eekhoorn, Mol, Slak en Mier zijn de helden van deze serie waarin ondertussen al heel wat verhalen verschenen. Wat zo bijzonder is aan deze serie is dat de boeken aangepast worden aan verschillende leeftijden. Zo zijn er een aantal kartonboekjes, prentenboeken en AVI-boeken geschreven waarin deze vrienden telkens centraal staan. Het duo Fiona Rempt en Noëlle Smit sloeg hiervoor de handen in elkaar. Ook 'De vreemde vogel' werd door Noëlle Smit van kleurrijke aquarels voorzien.
In dit verhaal heeft Mier hard gewerkt aan zijn wintervoorraad als er plots een felgekleurde vogel op zijn net verzamelde bessen af vliegt. Maar daar steekt Eend gelukkig een stokje voor. De vrienden leggen hem uit dat stelen niet mag en Papegaai bekent dat hij al een paar bessen heeft opgegeten. Dan merken de vrienden pas hoe vreemd deze vogel er wel uitziet, waarop Papegaai wegvliegt. Wanneer ze spijt krijgen van hun onverdraagzaamheid, komt Papegaai teruggevlogen met een assortiment bessen in zijn snavel. Voor Mier.
De verhalen van de Supervrienden zijn zoals hier duidelijk blijkt, telkens voorzien van een moraal. Met het aantal verhalen wordt ook hun vriendengroep steeds groter. Om alles volledig te snappen lijkt vier jaar een geschikte leeftijd. Een fijn voorleesboek voor dierenvrienden.