Superspinnen

Dit boekje is een deel uit de reeks ‘In het wild’. Deze reeks wil kinderen laten kennismaken met enkele boeiende, wilde dieren.
In ‘Superspinnen’ ligt de focus op spinnen. Allerlei onderwerpen komen aan bod: waar leven ze, hoe zien ze er uit, zintuigen, camouflage, een web weven, een prooi vangen, gifklauwen, enz. Het thema ‘De toekomst van spinnen’ blijft erg vaag. Hier lees je dat spinnen over de hele wereld, behalve op Antarctica, leven, dat sommigen gevaarlijk zijn voor mens en dier, dat ze veel schadelijke insecten eten en dat ze boeiend zijn. Maar over hun toekomst wordt met geen woord gerept ...
Elke vraag beslaat een dubbele pagina. Als titel wordt de vraag gesteld, waarop je vervolgens zeer beknopt een antwoord krijgt. Meestal krijg je ook één paginagrote foto, die soms ook nog een tekstblok er overheen krijgt. Het lettertype is groot en er wordt ook gebruik gemaakt van vetgedrukte woorden, die verwijzen naar de verklarende woordenlijst achteraan in het boek.
Het geheel is zeer druk en onoverzichtelijk. Veel informatie krijg je niet en je wordt wat overweldigd door de zeer drukke bladspiegel. De gebruikte foto’s zijn mooi en verzorgd, maar dat is dan ook het enige pluspunt in dit boek.