Superjuffie komt in actie

Juf Josje is geen gewone juf. Wanneer er ergens een dier in nood is, wordt ze superjuf! Ze eet een stukje krijt en dan zoeft ze vliegensvlug naar het dier in nood. Tijdens een reddingsactie ontdekt ze dat de burgemeester van plan is om de oude eik in het stadspark te vellen. In die oude eik wonen tal van dieren. Het zou een ramp zijn als zij hun huis kwijtspelen. Daarenboven zal de oude eik vervangen worden door ‘Nieuwe Natuur’. Deze ‘Nieuwe Natuur’ wordt afgeprint uit een reuze 3D-printer. In een paar seconden kan men een klein boompje doen groeien tot een heuse volwassen boom. De ‘Nieuwe natuur’ is perfect manipuleerbaar. Maar, wat voor de mensen ideaal lijkt, is nefast voor de dieren. Wanneer Superjuffie merkt dat de dieren ziek worden van de nepbomen beseft ze dat het tijd is voor actie. Ze zal er alles aan doen om de oude eik te redden en de mensen te doen inzien dat de ‘Nieuwe Natuur’ puur bedrog is! Maar zal het haar ook lukken?
In een vrolijke vertelstijl kaart de auteur een hedendaags probleem aan: de natuur behouden en er zorgzaam mee omgaan. Of wat er zou kunnen gebeuren indien de mens de mogelijkheid had om alles naar zijn hand te zetten. En dat is ook de sterkte van dit boek. Het is een vrolijk verhaal met een ernstige ondertoon.
Het verhaal is eenvoudig. Je hebt de ‘goeie juf’ die het opneemt tegen de ‘slechte burgemeester’. Juf is de redder in nood. Een ‘supervrouw’ voor de dieren en de natuur! Geen complexe intriges, geen uitgewerkte personages … alleen het verhaal telt.
Het geheel wordt opgesmukt met hier en daar een vrolijke kleurenprent.
Een leuk, onderhoudend boek met een waardevolle boodschap!