Storm. Het paard van een dollar

Casey Blue is zestien jaar. Ze woont in een grauwe Londense achterbuurt. Zoals zoveel meisjes heeft ze een grote voorliefde voor paarden. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk in een lokale manege, waar ze hard werkt, maar niet echt gewaardeerd wordt, vooral omwille van haar afkomst. Een moeder is er niet meer en haar vader is nog niet zo lang vrijgelaten uit de gevangenis. Toch geeft ze niet op, want ze heeft immers een grote droom. Ooit wil ze de Badminton Horse Trials winnen, één van de grootste paardrijwedstrijden ter wereld.
Op een dag lukt het haar om een zwaar verwaarloosd paard te redden van het slachthuis. Ze moet hem daarom kopen. De prijs valt gelukkig goed mee: 1 dollar. Iedereen verklaart haar gek want het paard ziet er niet goed uit en gedraagt zich onvoorspelbaar. Het zal veel kosten om het paard te voeden en op stal te zetten. Casey werkt hard en klust bij, want dit is volgens haar de ultieme kans om toch deel te nemen aan de Badmington Horse Trials.
Casey ontpopt zich tot een kranige en vaak koppige dame, die alles opzij schuift voor haar droom. Zelfs door de aandacht die ze krijgt van een bijzonder knappe jongeman laat ze zich niet afleiden. Ze beseft heel goed dat ze hier nu geen tijd voor heeft en al haar aandacht moet richten op Storm en haar toekomst.
Vanaf dan begint het verhaal vaart te krijgen. Casey moet opboksen tegen de high society, de corruptie en het vreselijk gedrag van meisjes in de paardenwereld, die een luxeleven leiden en er alles aan doen om haar buiten te sluiten en zelfs te boycotten. Tot overmaat van ramp wordt ze dan, tegen wil en dank, toch hopeloos verliefd en kampt ze met een overaanbod aan emoties, typisch voor een zestienjarige.
Het verhaal ontpopt zich zowat tot een heus Assepoester-sprookje, waarin we de hoofdrolspeelster zien knokken en langzaam maar zeker haar doel bereiken. Gelukkig krijgt ze steun van haar vader en enkele goede vrienden, die voor haar en Storm door het vuur gaan.
Het verhaal is chronologisch opgebouwd en houdt de spanning goed vast, mee door het feit dat het vertelperspectief wisselt tussen de verschillende personages. Voor paardenliefhebsters is dit een romantisch en goed geschreven boek, maar ook zonder een groot zwak voor paarden, kan dit boek wel gesmaakt worden.
Dit deel van een trilogie is volledig zelfstandig te lezen, maar zal je wel aanzetten tot het lezen van de twee volgende delen.