Stork

Ooievaarscentrale Eiber en Co kan het werk niet aan nadat een negenmaanddurende Grote Ramp het land platlegde. Stork, een gepensioneerde ooievaar, is gevraagd een handje te helpen om de nieuwgeboren baby's af te zetten waar ze thuis horen. Maar hij begint een beetje te vergeten en weet niet waar hij een baby met een wipneusje heen moet brengen. Hij wordt moe, de kleine zeurt en ... dan ziet hij Saar staan in haar tuintje. En ja hoor, Bram en Saar krijgen hun langverwachte baby. Missie volbracht voor Stork!

Dit in zachte babykleuren geïllustreerde verhaal, is mooi en fris en nodigt uit om voor te lezen. De insteek is zeer leuk: na al die maanden binnen is de baby-oogst groot. Ooievaars vliegen af en aan om hun bestelling bij de juiste ouderparen te brengen. Het is vooral prettig om kennis te maken met de verschillende ouderparen. En daarin zit veel humor verstopt. Zoals Mevrouw De Hondt zegt 'ik hou niet van kinderen, geef mij maar poesjes'. Of de familie Knijnenberg waar al 11 kinderen rondlopen en waar de moeder schreeuwt tegen haar man: "Pieter, heb jij een kind besteld?" 'Nee hoor, we slaan een jaartje over'. Soms is het wat dubbelzinnig, maar het wordt nooit storend. Ook komen de verschillen tussen al de paren die een baby willen mooi in beeld. Twee mannen die een kindje per vliegtuig besteld hebben, de gulheid van de ouders van Kofi (je raadt hun kleur). Zo ook de zin: "Wanneer je haar ouders niet vindt, kom ze maar bij ons brengen, we zullen haar adopteren". 

Dit verhaal geeft veel leesplezier en brengt toch nog een onderliggende boodschap: gastvrijheid, verwacht zijn ... Leesplezier verzekerd met dit verhaal!