Stoebel & Sara en de geheime opdracht

In Wiwihiniwol, het drakenrijk, lijkt alles rustig en vredig. Maar een grote ramp dreigt het Rijk te verwoesten. Niet alleen Wiwihiniwol is in gevaar, maar ook Mensenland en het Rijk der Feeën. Alles heeft te maken met een bijzonder boek dat de jonge draken Stoebel en Fauk onverwacht vinden. Op hun schouders rust een belangrijke taak: de drie werelden redden uit de handen van een zeer gemene heks, Kwadeboza Gemenia. Gelukkig krijgen ze ook nog hulp uit Mensenland. Sara, een schijnbaar doodgewoon meisje, gaat samen met haar kat Sieb en de twee draken de strijd aan tegen Kwadeboza. Zullen ze nog op tijd zijn en zijn ze wel opgewassen tegen Kwadeboza's toverkunsten?
Een superspannend verhaal vol magie en sprookjesfiguren! Als je van elfen, draken, heksen en andere fantasiewezens houdt, dan is dit verhaal echt iets voor jou. Het boek wemelt ervan.
In tegenstelling tot de verhalen van Harry Potter staan er hier drie dieren en één meisje centraal. Door het lot worden ze met elkaar verbonden. Het is een ‘instant-vriendschapsband’ die ontstaat tussen de draken enerzijds en Sara en Sieb anderzijds. Samen vormen ze de sleutel tot de overwinning.
Het verhaal is heel beeldend geschreven. Dat zorgt ervoor dat je je een heel levendige voorstelling kan maken van de gebeurtenissen. Het verhaal was met momenten erg spannend, afgewisseld met humor en soms een tikkeltje verdriet. Er staan ook best wat illustraties in het boek. Mooie tekeningen in grijswaarden die het verhaal meer tot leven helpen brengen. Soms zijn ze zelfs een pagina groot.
Aanvankelijk krijg je twee verhaallijnen: die van Stoebel en Fauk en die van Sara en Sieb. Na een tijdje smelten ze samen tot één geheel. Stilaan wordt vanaf dan de spanning opgedreven tot aan de ontknoping. Het einde doet vermoeden dat er nog avonturen van het kwartet  zullen volgen.