Stinkie en Brinks. Mijn hamster is een astronaut

In het eerder verschenen eerste deel van Stinkie en Brinks deelde de moeder van Benjamin Brinks na het plakbankincident een zeer ongewone straf uit: ze gaf haar zoon een hamster. Al snel blijkt dat Jasper Stinkbil, roepnaam Stinkie, helemaal geen gewone hamster is maar een knorrig, pratend exemplaar. De twee worden al snel de beste vrienden ... dit tot grote bezorgdheid van Bens moeder die haar zoon pratend aantreft bij de hamsterkooi.
In dit deel van deze reeks kruipt Stinkie dik tegen zijn zin in de huid van een astronaut nadat Ben besloot deel te nemen aan een wetenschapswedstrijd over de ruimte. Samen bouwen ze met een oud blikje en wat raketbrandstof een heuse raket waarmee ze het opnemen tegen de superslimme buurjongen Eduard Bol. Diens vliegende schotel oogt erg professioneel en is een geduchte concurrent ... Stinkie slaagt er echter op een slinkse manier in om het geheim achter de vliegende schotel te ontdekken en landt als winnaar in astronautenpak terug op de aarde.
Deze leuke boekjes zitten boordevol humor en knotsgekke situaties. De grappige dialogen en de droge humor van Stinkie doen de lezers vrolijk grijnzen. Het grote letterype en eenvoudige stijl bekoren ook de minder geoefende lezers. Bovendien vormen de priegelige illustraties een heerlijke aanvulling.