Stijn, uitvinder, zet een tent op

Zomer, een heerlijke tijd en ook het moment om met de tent op vakantie te vertrekken. Zo denkt toch de familie van Stijn. Samen met zijn ouders, zijn oudere broer Rom en zijn babyzusje Roos gaat Stijn op reis. Daar stelt zich al het eerste probleem: hoe krijgen we alle spullen in de wagen? Tijd voor een eerste uitvinding van Stijn!
Op een hilarische manier vertelt René van der Velde hoe Stijn allerlei euvels uit de weg ruimt dankzij één van zijn uitvindingen. Wat doe als je bijvoorbeeld zin hebt in een ijsje maar niet genoeg geld bij je hebt? Hoe kan je een voetbaltornooi winnen zonder te scoren? Of wat te doen als je grommende puberbroer plotseling spoorloos verdwenen lijkt te zijn? Stijn vindt er wel iets op. En dat kan hij nog steeds het best op het toilet.
Het verhaal leest erg vlot en de humor is van de betere soort. Ik heb me zelden zo geamuseerd gevoeld tijdens het lezen! Het verhaal brengt je helemaal in vakantiestemming en kan dus best een vakantieboek/zomerboek genoemd worden. De illustraties in zwart-wit versterken het verhaal en zijn erg grappig.
Ik vind het één van de beste boeken in zijn genre die ik ooit gelezen heb! Topper!