Spookvoetballer

Boe is een grote voetbalfan. FMC Grissel kan steeds op hem rekenen als supporter. Dit jaar is het de eerste keer dat zijn favoriete ploeg de bekerfinale speelt van de Smonster Pro League. Met Ronassi als topvoetballer in de ploeg moeten ze deze wedstrijd kunnen winnen. Echter, precies een dag voor de wedstrijd begint, verdwijnt Ronassi. Boe trekt samen met zijn vrienden op onderzoek uit. Al snel blijkt dat er iets niet pluis is. Lukt het hen om Ronassi nog voor de bekerfinale terug te vinden?

In de reeks van de BOE!kids beleven zes ‘monstervrienden’ uit het dorp Grissel samen de gekste en de spannendste avonturen. Boe is een spookje, Wolf een weerwolf, Nes lijkt verdacht veel op het monster van Loch Ness, Pier is een vampier, Mie een mummie en Pas een heks. Elk verhaal is op een AVI-niveau verschenen (AVI-M5 tot AVI-E6). Het blijft handig dat het niveau uit het oude en het nieuwe systeem vermeld wordt op de achterflap. Dit verhaal is geschreven op AVI-E5 ofwel AVI 7.  

Het is een kort detectiveverhaal opgedeeld in 18 hoofdstukken. Bijna op elke bladzijde zijn er kleurrijke tekeningen terug te vinden. Ik vermoed dat vooral de niet zo gemotiveerde lezers hiernaar zullen grijpen. Het is een leuk verhaaltje dat vlot leest. Als leerkracht ben ik blij dat zulke reeksen bestaan. Ze zijn vooral dankbaar materiaal om kinderen aan het lezen te krijgen die anders niet verder raken dan bladzijde twee.

Wat opviel in de tekst zijn de voetbaltermen (Vampirus United, Pro League, …) waarover mijn dochter tijdens het lezen toch struikelde, alhoewel ze reeds een hoger AVI-niveau behaalde. De voetballiefhebbers zullen misschien wel vertrouwd zijn met deze woorden en ik kan niet zeggen dat mijn dochter een voetballiefhebber is.

De illustraties zijn kleurrijk en dienen om het verhaal mee te vertellen. Als je de kaft van het boek goed bekijkt, zie je bovenaan de zes vrienden afgebeeld. De kleur van de bovenste band en het personage dat helemaal is ingekleurd geven aan wie van hen de hoofdrol speelt. In dit geval is de band blauw en staat Boe in kleur. Zo heeft elk personage zijn eigen kleur en kan de liefhebber of liefhebster van de reeks gericht op zoek gaan naar een boekje.

Een goede aanvulling in deze reeks.