Soulmates. Het verhaal van Sky

Samen met haar adoptieouders ruilt Sky Londen voor Wrickenridge. Wrickenridge is een klein, naar Sky's gevoel onbeduidend, plaatsje in Colorado. Ondanks haar felle tegenzin om te verhuizen, maakt ze snel nieuwe vrienden op haar nieuwe school. Ze leert er ook de mysterieuze en ietwat bizarre Zed kennen. Hij is anders dan haar klasgenoten, anders dan eender wie in haar nieuwe school. Het lijkt wel of hij haar gedachten kan lezen of, nog vreemder, haar gedachten kan sturen. De speciale gaven van Zed oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op Sky. Ook Zed voelt zich tot Sky aangetrokken. Hij noemt haar zijn soulmate. Hij gelooft stellig dat ze de rest van hun leven samen zullen doorbrengen. Daar is Sky echter niet zeker van en ze wil niets weten van Zeds voorspellingen. Wat tussen haar en Zed gebeurt, gaat voor haar gevoel veel te snel. Als Zed Sky vertelt dat niet enkel hij maar ook Sky speciale gaven heeft, weet Sky helemaal niet meer wat ze moet denken, wat ze moet geloven en wie ze moet vertrouwen. Haar vertrouwen in Zed groeit echter wanneer hij duidelijk maakt dat hij gelijk heeft en haar toont dat Wrickenridge niet het veilige onbeduidende plaatsje is dat ze dacht dat het was. Als blijkt dat Sky, Zed en hun families in gevaar verkeren, is Zed haar enige steun en toeverlaat.
Bovendien worstelt Sky ook met haar verleden. Op tienjarige leeftijd werd ze geadopteerd. Het duurde jaren voor ze genoeg vertrouwen in haar adoptieouders had om hen haar gevoelens toe te vertrouwen. Ze kan zich niets meer herinneren van haar eerste tien levensjaren. Woonde ze toen bij haar biologische ouders? Wie waren haar biologische ouders? Het lijkt wel of ze geen enkele herinnering meer heeft aan haar kindertijd. 
De auteur heeft een naar mijn gevoel aparte schrijfstijl. Ik ben er nog niet uit of deze stijl me ligt. Het is me ook niet duidelijk of het de schrijfstijl is waar ik moeite mee heb of dat het de stroeve, hier en daar onwennige Nederlandse vertaling is die me parten speelt. De hoofdpersonages zijn best wel interessant. Zed en Sky zijn geen alledaagse tieners. Het verhaal op zich is origineel en intrigerend en zit goed in elkaar. Even afwachten wat het tweede deel brengt...