Soms ben ik woedend

Dit boek knalt meteen van de boekenplank met een kleurrijke close-uptekening van een meisje met pikzwarte wenkbrauwen dat duidelijk héél boos is. Let ook op de dreigende, donkere onweerswolk die boven het meisje getekend is. Deze prent spreekt boekdelen! Elke pagina wordt het meisje een tikje bozer en dat merk je aan de vette, drukke letters en de expressieve tekenstijl.

De schrijver Timothy Knapman schreef al meer dan 60 boeken, maar schrijft ook toneelstukken, musicals, opera’s en liedjes. Samen met de tekenaar Joe Berger maakte Knapman intussen ook al een vervolg: Sometimes I just won’t, maar het is nog even wachten op de Nederlandse vertaling. Joe Berger maakt films, illustraties en cartoons en heeft intussen al meer dan 30 kinderboeken geïllustreerd. Hij gebruikt veel kleur, grote vlakken, dikke lijnen en ondanks die eenvoud creëert hij tekeningen waar de emoties van af spatten.

Het verhaal is niet moeilijk, maar des te meer herkenbaar en grappig voor elk jong kind en elke ouder die thuis een wisselvallig kleutertje heeft rondhuppelen.