Slaap je?

Acht hondenvriendjes slapen samen in twee reuzegrote stapelbedden. Alhoewel, slapen ... Popov snurkt zo hard dat iedereen om de beurt wakker wordt. En wat doe je als je niet kan slapen? Dan ga je gezellig allemaal samen een boekje lezen natuurlijk! 

Samen met je vriendjes ergens logeren is heerlijk! Maar Nono kan niet slapen omdat Popov zo hard snurkt. Om de beurt worden de vriendjes wakker. Pedro wil een extra deken, Zaza wil niet beneden liggen, iemand wil een slokje water, ...

De tekst is beperkt tot korte zinnetjes in tekstballonnen. Veel wordt er niet gepraat want sst ... de anderen slapen! Steeds meer lampjes gaan aan. Er wordt wel heel wat op en af geklommen en van bedje gewisseld. Uiteindelijk belanden ze allemaal gezellig bij Misja die een verhaaltje voorleest. Op Popov na natuurlijk, die snurkt de hele nacht heerlijk door! Dorothée hanteert een cartooneske tekenstijl die het geheel erg grappig maakt. Leuk ook dat het boek in het volledige duister begint en het steeds lichter wordt naarmate er meer lampjes aangaan. Uiteindelijk stroomt het daglicht door de kamer als Popov de gordijnen opent. Op de laatste pagina's zijn de rollen omgedraaid. Popov is klaarwakker en al zijn vriendjes slapen … dat belooft een heerlijke dag te worden! 

Een stevig kartonboek met opvallend hoge en smalle pagina's. Dat moet wel met die twee stapelbedden aan weerskanten van elke bladzijde. Een boekje veilig voor peuterhandjes, fijn voorleesmateriaal voor oudere kleuters en heerlijk humoristisch voor oudere lezers. We kennen Dorothée de Monfreid van het humoristische boekje 'Ik zou wel een kindje lusten'. Met 'Slaap je?' slaat ze de bal opnieuw raak.