Sint met Fien en Milo

Fien en Milo zijn dikke vrienden. Het is bijna zes december en de Sint komt eraan. Samen bereiden ze zijn komst voor: ze verkleden zich als Sint en Piet, maken tekeningen, zetten hun schoentje klaar, en gaan samen de Sint toejuichen in het park. En dan is het zover. De Sint is langs geweest! Heeft hij dit jaar pakjes meegebracht voor hen? Spannend ...
Het is een interactief boek voor peuters. Samen met mama, papa, ... zoeken ze naar het antwoord op vragen als "Welke pyjama kiest Fien?" en "Welk schoentje zal Milo klaarzetten?". Peuters vinden dat ongetwijfeld heel plezierig. Ik vond echter dat het wat te kunstmatig overkwam omdat de verhaallijn op die manier gebroken werd. Ongeveer halverwege het verhaal veranderde bovendien de vertelstijl. Vanaf het moment dat de Sint is geweest, worden er geen vragen meer gesteld.
Positief vind ik dat alle vrije ruimte werd benut om liedjesteksten en versjes over de Sint neer te zetten. De tekeningen zijn mooi, kleurrijk en niet overladen. Het is prettig dat er hier en daar 'echte' stukjes stof zitten verwerkt in de illustraties.
Het verhaal is gedrukt op dun karton en daardoor goed bestand tegen de capriolen van de doelgroep.
Ik vond het een leuk verhaaltje, maar geen topper. Het gaat over een onderwerp waarover al veel boekjes zijn geschreven. Je moet al erg verrassend uit de hoek komen om nog een origineel verhaal over de Sint te brengen.