Sien bijt in de dag

Lekker slapen & vrolijk opstaan met 14 liedjes

Ketnetwrapster Sien bijt zich vast in veertien kinderliedjes rond slapengaan en wakker worden. Het achterliggende idee is van Peter Spaepen en werd prima uitgewerkt aan de hand van zeven liedjes rond slapengaan en zeven andere rond het thema wakker worden. Het ene nummer is het andere niet, maar sommige blijven echt wel meteen in je hoofd plakken.
Ik heb enkel een probleem met de uitvoering. De muziek is prachtig en fantasierijk uitgevoerd door (delen van) een orkest, maar zoals vaak in dit soort projecten lijkt het alsof er daarnaast een ‘gezicht’ gezocht werd om een concept te vertegenwoordigen. Ik apprecieer ten zeerste het enthousiasme dat deze wrapster uitstraalt, op tv zowel als op deze cd, maar helaas staat enthousiasme niet altijd gelijk aan toonvastheid. In sommige nummers staat haar stem niet sterk genoeg tegenover het orkest en komt die er niet bovenuit, in andere nummers (voornamelijk de meer ingetogen nummers) komt haar stem dan weer wel beter tot haar recht. Zo zijn de nummers twee en zes opvallend mooier. In andere liedjes ligt het dan weer aan het arrangement, zoals in Master of the universe: waarom dat gebrul?
Het boekje werd treffend geïllustreerd en vormgegeven door Emma Thyssen en is een leuke aanvulling bij de liedjes. Elk liedje werd voorzien van een tekst en een foto van Sien die het onderwerp uitbeeldt. Er werden vrolijke collages gemaakt, maar de foto’s zouden soms beter geïntegreerd kunnen zijn in de eigenlijke illustratie.