Schaap zoekt groen

'Schaap zoekt groen' is een nieuw boekje over Schaap (zie ook 'Schaap zoekt schoen'). Schaap is verhuisd naar de stad. Hij woont nu in een flatgebouw. Hij mist groen. Daarom gaat hij bij de buren op zoek naar wat groen. Hij vindt op elke verdieping wel iets leuks voor zijn flatje, maar ook dieren die zich ergeren aan elkaar. En groen is er nergens te vinden, wel bloemen, blauw, licht en lucht. Bij de tocht naar elke verdieping telt Schaap de trappen. Na elk bezoek vraagt Schaap zich af wat zijn buren van plan zijn. Dat wordt een echte verrassing: achter de geheime deur hebben ze een park gemaakt. En weg zijn alle kleine ergernissen van de dieren. Elk dier kan hier zichzelf zijn en er is volop groen.
Het boek is alternatief vormgegeven. Het is voor de voorlezer wat zoeken welke zinnen er eerst moeten voorgelezen worden. Maar eens dat duidelijk is, is de vormgeving eigenlijk best wel tof. Bovenaan kunnen de allerkleinsten de grote prenten perfect meevolgen, met erboven telkens de begroeting van de dieren op deze verdieping. Onderaan ontvouwt er zich een verhaaltje in stripvorm en op de achtergrond, in dunne, subtiele lijntjes worden er details uit het decor uitgelicht, mét commentaar (in hele kleine lettertjes) voorzien van humor. Zelfs humor voor volwassenen. Zo blijkt wanneer we de titels 'Zeven hemels boven de zevende'  en 'Lolita' in de boekenkast van de apen en de vogels zien liggen.
Ook de mooie, duidelijke prenten zijn een meerwaarde voor dit boek. Als extraatje vind je achterin dit boek een poster. Hierop staat Schaaps park afgebeeld. De dingen in het park worden benoemd in zes verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Turks en Russisch. Zeer kleurrijk en multicultureel, zoals een stad waar Schaap nu woont ook is. Enkel jammer dat we als westerling de Arabische en Russische lettertekens niet kunnen lezen en dus ook die woordjes niet kunnen bijleren. Al is er vast in de stad iemand die dat wel kan.