Scary Harry. De jacht op de goede geesten

Oscar is een jongen van elf jaar die bij zijn tante Sharon woont. Oscars ouders zijn enkele jaren geleden op mysterieuze wijze verdwenen toen ze aan het werk waren in Mexico. Ze werkten er als archeologen. Zijn tante heeft zich sindsdien over hem ontfermd. Zij heeft een geweldige verzameling klokken en uurwerken. Ze had voor de dood van haar man, oom Archibald, een winkeltje waar ze klokken en uurwerken herstelde. Oom Archibald heeft haar een aanzienlijke som nagelaten, dus heeft ze de zaak stopgezet. Alle tikkende voorwerpen heeft ze echter mee naar huis genomen en die tikken daar nu vrolijk verder. Een andere hobby van zijn tante is poetsen, met een lichte voorkeur voor stofzuigen.
Zoals ik reeds zei, woont Oscar samen met zijn tante. Toch wonen ze niet met twee ... Er zijn namelijk ook nog drie huisspoken: Sir Tony, Bert en Molly. Sir Tony is de huisheer uit lang vervlogen tijden en hij voelt zich opperbest in de stofzuigerzak van tante Sharon.  Bert woont in de koelkast en doet zich tegoed aan de inhoud ervan. Molly ten slotte vind je altijd in de buurt van de wasmachine. Alsof dat nog niet genoeg is, woont er in de kast van Oscar een pratende vleermuis: Vincent.
Op een nacht ziet Oscar een figuur verschijnen bij zijn net overleden buurman. Hij lijkt wel erg op Magere Hein. Alleen heeft deze figuur een vlindernetje vast. Vreemd, denkt Oscar. Samen met Emily, zijn beste vriendin, gaat hij op onderzoek en ze leren Magere Hein beter kennen. Hij is best aardig. Als op een gegeven moment ook nog eens één van de huisspoken van Oscar verdwijnt, biedt hij zelfs aan om te helpen zoeken.
'Scary Harry' is een boek dat inspeelt op de vraag naar griezelige boeken voor jongere lezers die ‘Dolfje Weerwolfje’ ontgroeid zijn. Dat is goed gelukt. Er zit voldoende spanning in, die afgewisseld wordt met luchtigere stukken. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar bevat toch originele vondsten.
Het lettertype is niet te klein gekozen en de tekst wordt regelmatig opgefleurd met een tekeningetje. De omslagillustratie is leuk en vertelt heel wat over wat je mag verwachten in het verhaal. Een grappig griezelverhaal.