Samen gaan bouwen

Plannen voor onze toekomst

Een filosofisch boekje over 'bouwenstenen voor het leven'. Op de eerste bladzijde zie je een klein en een groot hand afgebeeld. Op de volgende bladzijde zie je alle gereedschap dat nodig is om een huis te bouwen, te beginnen met een deur. Een deur naar de toekomst. Van ik naar wij, samen zoeken naar een model om van het leven iets te maken. De keuzes die je hebt, een deur openen of iemand buiten laten staan ... Fijne plekjes zoeken om leuke dingen te doen. Herinneringen opslaan voor later. Zoveel dingen om je geborgen te voelen  wanneer je het samen doet. 

Een prachtig geïllustreerd boekje waar je veel mee kan. Eenvoudige zinnen en paginagrote ingekleurde prenten suggereren een wereld waar het goed is om te wonen en te leven. Je leest klare taal en een uitnodiging om mee te bouwen, letterlijk en figuurlijk, aan een leven in een wereld waar er geborgenheid heerst.

Een boekje dat ideaal is om mee aan de slag te gaan in de derde kleuterklas en eerste leerjaar. De taal is ietwat stroef, soms een beetje sloganesk, maar toch kan je er heel veel  van opsteken en samen vele gesprekken voeren. Er wordt veel in aangereikt: perfect om mee aan de slag te gaan.