Saar bij de dokter

Saar gaat met mama naar de dokter voor een controlebezoek. In de wachtkamer trekt Saar haar kleertjes uit en speelt ze met de andere kindjes. Dan mag Saar bij de dokter, hij stelt haar onmiddellijk gerust met enkele grapjes. Ze wordt gemeten en gewogen en de dokter onderzoekt of ze zich goed ontwikkelt. Tenslotte krijgt ze nog een prikje maar dat doet gelukkig slechts een klein beetje pijn en de rode pleister dat ze erop krijgt, maakt veel goed. Thuis speelt Saar het doktersbezoek na met haar knuffels.
Met behulp van dit boekje kunnen jonge kinderen voorbereid worden op een bezoek aan de dokter. De meest voorkomende standaardonderzoeken worden beschreven en herkenbaar geïllustreerd. Op deze manier kunnen kinderen een beeld krijgen van hetgeen bij de dokter gaat gebeuren en kunnen ze vooraf op hun gemak gesteld worden. Ongewoon is wel dat de kinderen zich reeds in de wachtzaal moeten uitkleden. De wachtzaal lijkt ook eerder op een speelzaal dan op een doorsnee wachtzaal met eventueel een speelhoekje voor kinderen.
De paginagrote illustraties zijn realistisch maar ook vrij statisch. De afgebeelde figuren en situaties zijn vlot herkenbaar voor kleuters en sluiten duidelijk aan bij hun leefwereld. Op de schutbladen staan verschillende afbeeldingen van voorwerpen die in het boekje aan bod komen. Op de voorste schutbladen staat ook een aantal vraagjes over de inhoud van het boek. De vragen die er staan zijn de typische vragen die een ouder of kleuterjuf stelt na het voorlezen van zo'n boekje. Waarom ze toch neergeschreven worden en bovendien vooraan in het boek is niet echt duidelijk.