Rory De Raaf

De hondenbrigade

Dit boek is een tweede deel van een reeks over Rory de Raaf, een jongen van tien jaar. Tekst en tekeningen worden gecombineerd waardoor dit leesboek soms naar een stripverhaal neigt. De tekeningen zijn eenvoudige zwart-wit tekeningen met strakke lijnen. Hierdoor worden de personages soms heel eendimensionaal belicht. Iemand is goed of slecht. En dit wordt ook duidelijk weergegeven in de tekeningen.

Rory gaat op zoek naar de oplossing van een nieuw mysterie en hij neemt met liefde opnieuw de rol op van detective. Er worden namelijk honden gestolen in de straat en hij is vastbesloten om ook dit mysterie op te lossen.

Het verhaal is soms wat chaotisch maar werkt wel rechtlijnig naar een einde toe. De verwarde gedachtegang van Rory wordt visueel ondersteund. Hierdoor wordt de soms ingewikkelde tekst begrijpbaar. Er zijn ook verwijzingen naar de verdwijning van Rory zijn papa, wat zeker een verhaallijn biedt om andere verhalen over uit te werken. Er zal dus ongetwijfeld nog een vervolg komen op dit boek.