The Rock 'n' Roll Diaries. Naar de top!

Wat heeft een band nodig? Een drummer, een gitarist, een liedjesschrijver en een leadzanger. Burt is een tiener die koste wat het kost een band wil oprichten om zo zijn onbereikbare Bex te overtuigen dat hij het ideale vriendje is. Burt gaat dus op zoek naar andere teamleden en stoot zo op Egg, Clipper en Tea. Elk heeft zijn eigen redenen om met Burt een nieuwe rockband op te richten.
Ieder personage heeft zijn talenten en minder leuke kantjes. Al zijn Burts negatieve kanten meer uitgesproken en wordt hij neergezet als een arrogante, narcistische kerel. Toch wordt ook dit personage volledig uitgediept en krijgen we een idee waarom een kerel als Burt zo’n rotzak kan zijn. Elke grote mond heeft een klein hartje. Egg, daarentegen, blijkt een groot schrijftalent te hebben en ondanks zijn minder ontwikkelde sociale vaardigheden krijgt hij de volle aandacht van de mooie Bex. Tot grote frustratie van Burt. Samen met Tea (basgitaar) en Clipper (drums) vormen ze de perfecte band. Wat volgt, is een verhaal over verdraagzaamheid, vriendschap, uiterlijk, familie, blijven geloven in jezelf, grenzen verleggen …
Stof genoeg om over dit viertal een boeiend, intrigerend boek te schrijven.De verhaallijn wordt hier en daar onderbroken door dagboekfragmenten van de jongens en deze bieden een mooie kijk op de interacties. De auteur schrijft soepel en kan rake, humoristische scènes weergeven. Die auteur is een Britse muzikant. Op Facebook vind je een pagina waarin je de liedjes van Egg werkelijk te horen krijgt. De auteur heeft samen met de groep The Script de liedjes uit het boek opgenomen. Er is ook een Engelse website die de boeken en liedjes promoot.