Ridder Florian en de grote griezels

In dit kleine boekje lezen we drie verhalen over Ridder Florian en drie grote griezels. Hij ontmoet een draak, een reus en een spook. Dappere Florian schuwt zijn angsten niet en trotseert deze griezels.

Per pagina krijgen we een afbeelding, die iets meer dan één bladzijde omvat, met daarnaast het verhaal in versvorm. Erg origineel is de stijl niet: 'Ridder Florian de Bange, moet vandaag een draak gaan vangen', weerspiegelt niet direct het hoogst originele rijmniveau. De doelgroep is natuurlijk nog jong en dat kan de korte eenvoudige taal misschien verklaren. Toch mis ik originaliteit en het einde is zeer voorspelbaar.

De tekeningen zijn nog wel vrolijk. En op de cover kan je met je kleine spruit al details ontdekken die onthullen hoe het verhaal zal verlopen. Op de eerste pagina vinden we een QR-code. Als je de link volgt, kan je op je smartphone het verhaal beluisteren. Handig voor ouders die geen zin of tijd hebben om voor te lezen. Of om gewoon knus de moderne technologie te verkennen. Een meerwaarde? In de auto kan het gebruikt worden om verveling tegen te gaan? Misschien toch maar liever samen gele auto’s tellen onderweg.