Reisdagboek van Travis Montgomery

Vakantie op de maan

Dit is het tweede reisdagboek van Travis Montgomery. Waar hij in het eerste verhaal op vakantie naar Mars trok met zijn familie, gaan ze nu samen naar de Maan. Vrijdag 15/10/2032  is de grote dag om te vertrekken. Travis heeft alweer zijn gedachtenvertaler bij, die alles noteert en die hij kan uitzetten als het te heftig wordt in zijn hoofd. Het wordt alweer een gigantisch avontuur met vele verwikkelingen en spannend momenten, maar ook met ontgoochelingen.

Het verhaal is een beetje een kopie van het vorige. Dezelfde familie, dezelfde obstakels – alleen is de bestemming nu de Maan. In dit verhaal is de puberende Travis, die meestal met zijn zussen overhoop ligt, uit zijn ruimtepak gegroeid en droomt hij van meer luxe dan op de vorige reis. Met vele tekeningetjes en potloodkrabbels stelt hij alle personages voor die mee op reis gaan. Maar het gaat alweer niet zoals hij gehoopt heeft: zijn zussen willen veel liever gaan shoppen op de maan dan de natuurparken te gaan bezoeken. Op de koop toe, zijn de familiejuwelen verdwenen en Travis verdenkt de buschauffeur van het reisagentschap ervan ze gestolen te hebben. De familiejuwelen zijn kleine asurnen verpakt in een soort diamantvormige juwelen waar alle overleden familieleden in vertegenwoordigd zijn. Zonder  hen erbij kan Travis' moeder niet terug naar huis keren. Dus het wordt een spannende zoektocht op hun reis naar de Maan. 

Het tweede boek kan je perfect apart lezen, zonder het eerste gelezen te hebben. In dit verhaal krijg je evenzeer veel wetenschappelijke weetjes over de Maan. Het is een leuk verhaal toch krijg een déjavu-gevoel als je het eerste boek gelezen hebt.