Reis door het zonnestelsel

de onbegrensde wereld buiten de onze

Droom jij wel eens van verre planeten en stralende sterren? Ben je nieuwsgierig naar alles wat daarboven blinkt? Dan is dit boek zeker iets voor jou! In dit informatieve boek neemt Aina Bestard je mee op een wonderbare 'reis door het zonnestelsel'. 

In dit prachtig vormgegeven boek reizen we als echte astronauten mee door het heelal. Onderweg zorgt Aina Bestard voor een grote schat aan weetjes. De informatie die ze meegeeft is uitgebreid en gedetailleerd, de woordenschat zeer specifiek. Jonge lezers die niet thuis zijn in die materie kunnen wel eens overweldigd worden door zoveel moeilijkheid. Enige duiding door een volwassene die dat wel is, kan dan zeker helpen. Maar oh ... wat leren we veel bij!

Onze reis leidt ons voorbij de zon, waar we via transparante pagina's haar verschillende lagen goed kunnen bekijken. Vervolgens houden we halt bij alle planeten. We wandelen over het wonderlijke landschap van Mercurius, voelen de warmte van de vulkanen op Venus, vergapen ons aan de ringen van Saturnus en trekken onze wanten aan bij het passeren van de ijzige vlakten van Uranus. Elke planeet biedt iets spectaculairs en wij mogen het meemaken vanop de eerste rij. Dat gevoel krijg je toch als je door dit wondermooie boek bladert. De prachtige vormgeving is de grote sterkte van dit boek. De vintage afbeeldingen en de gebruikte kleuren doen terugdenken aan oude schoolprenten. Panoramaplaten, uitklappagina's, transparante bladzijden ... Wat worden we verwend! Tekst en illustraties sluiten perfect op elkaar aan en zorgen voor een erg compleet geheel. Zelfs de geur van deze druk zit goed! 

Een wonderlijk mooi boek over de fascinerende ruimte ver boven onze hoofden. Het doorbladeren voelt als een ontdekkingsreis op schootformaat. Een reis door de sterren die je graag met anderen deelt. Deze ster verdient alvast een ereplaats in ieders boekenrek!