Prinses Primula en de heks van Eruca

Deze Vlaamse schrijfster, schrijfdocent en leerkracht heeft verschillende projecten op haar palmares. Met Prinses Primula schrijft ze haar eerste boek. Zelf noemt ze het ‘een avontuurlijk verhaal over koppigheid en doorzettingsvermogen’. En dat dekt de lading best wel.

Het is een magisch verhaal dat je meeneemt naar Floralis, het land van koning Clematis, koningin Dahlia en hun kinderen. In het land heerst een vloek waardoor mensen zichzelf niet meer zijn. Ze tonen geen gevoelens en zijn zich niet meer bewust van anderen of de wereld rondom hen. Prinses Primula voelde zich altijd al anders dan de anderen. Zij houdt wel van spelen en zingen en zoekt verbinding met de mensen rondom zich. Wanneer dat niet lukt, en steeds lastiger wordt, verschijnt de geest van haar overleden broer. Samen gaan ze op avontuur om de vloek te verbreken. Waardoor prinses Primula (Latijnse naam voor een sleutelbloem) letterlijk en figuurlijk de sleutel tot het succes blijkt te zijn.

Het boek is mooi vormgegeven met aandacht voor detail. Af en toe zijn er paginagrote zwart-wit illustraties te vinden. Ze lijken er meer als versiering dan als ondersteuning van het verhaal. Een fijn en vlot geschreven verhaal dat goed in elkaar zit. Van het lettertype dat gebruikt werd ben ik persoonlijk minder fan. Daar moest ik als lezer zelf even aan wennen.