Prinses Kevin

Het is weer zover! Voor het groot eindejaarsspektakel mag iedereen verkleed naar school komen! Kevin gaat dit jaar niet als draak of gorilla, zelfs niet als superheld. Kevin is een prinses. Daar kan iedereen nu wel om lachen, maar dat kan Kevin niks schelen. Kevin is een prinses, punt uit.

Kevin heeft het prachtige fluo-roze prinsessenkleed van zijn zus aangetrokken. Wat hij in de spiegel ziet bevalt hem wel. Nog wat make-up van mama, schoenen met hakken en een paar sieraden en nu is Kevin een prinses. Kevin vindt dat iedereen lekker mag doen wat hij of zij wil. Hij heeft er ook niets op tegen als meisjes zich verkleden als ridder of cowboy. ‘Kevin zou niet weten waarom hij zich niet als prinses zou mogen verkleden. Als je je verkleedt, moet je toch juist iemand anders worden? Anders heeft dat hele verkleden geen zin.’  Vrolijk stapt hij het schoolplein op. Een ridder voor zichzelf vinden blijkt echter niet zo eenvoudig. Niemand van de ridders wil hem een hand geven. Blijkbaar vinden ze een jongen verkleed als prinses maar raar. Gelukkig is er Julia, die vindt dat de roze jurk hem goed staat. Na een tijdje beginnen zijn schoenen te knellen, struikelt hij over zijn veel te lange jurk en pikt de make-up in zijn ogen. Wat een opluchting als hij op het einde van de dag geen prinses meer hoeft te zijn!

De ludieke, kleurrijke illustraties van Roland Garrigue lopen door over elke dubbelpagina en maken er een erg vrolijk geheel van. De fluo-roze kaft springt eruit in het boekenrek. Dankzij de jurk van prinses Kevin is deze kleur een terugkerend item op elke pagina. Als dit alles je nog niet vrolijk stemde, zullen de honderden roze hartjes op de schutbladeren er zeker wel voor zorgen!

Michael Escoffier weet op humoristische wijze de essentie van het verhaal weer te geven. Een fijn boekje waarmee je kinderen al vanaf jonge leeftijd kennis kan laten maken met verdraagzaamheid. Tijdens het lezen ervan kan je namelijk niets anders dan bewondering opbrengen voor Prinses Kevin. Hij gaat helemaal voor zijn gevoel, doet lekker waar hij zin in heeft en stapt zonder blozen de wereld in.