Prinses Arabella en de reuzentaart

'Prinses Arabella en de reuzentaart' is een nieuw boekje over het zwarte prinsesje Arabella. Ze wil graag haar verjaardag nog een keer vieren (zie prinses Arabella is jarig, 2006), maar dat gaat niet want ze is net jarig geweest. Mama vertelt aan Arabella dat er binnenkort wel iemand anders jarig is. Het is Omi, de oma van Arabella. Prinses Ling, prinses Sofie en prins Mimoen zijn ook dol op oma. Alle vier willen ze de beste taart voor Omi maken. Alle vier doen ze hun best, maar de taart van Arabella is de grootste. Maar Mimoen stapelt de andere taarten op elkaar, zodat hun taart nog groter is dan die van prinses Arabella. Maar dan valt op dat prinses Arabella er zelf niet is. Waar is ze? Tadaaaam ... Prinses Arabella zat verstopt in de reuzentaart.
Dit verhaal speelt handig in op de huidige bak-trend. Meer en meer kinderen rekenen dit tot hun favoriete bezigheden. Toch is het niet erg realistisch. Gigantische taarten waarin je jezelf kan verstoppen, taarten die je zomaar op elkaar stapelt ...
De illustraties zijn, hoewel ze de acties weergeven, erg statisch. De gezichten tonen (nog steeds) weinig expressie. Het verhaal leeft niet echt in de tekeningen verder. Dat is jammer. Door het doorsnee verhaal en de niet overtuigende afbeeldingen, blijft ook dit verhaal over prinses Arabella een matig prentenboek.