Pretpark De Poepfabriek

Er wordt veel gegniffeld en gebloosd als er gepraat wordt over kaka en pipi. Maar geef nu eens eerlijk toe: wie wil er niet stiekem weten hoe dat nu allemaal in elkaar zit? Waar komt die kaka/poep vandaan? Waarom heb je soms last van windjes of van diarree? Wat gebeurt er allemaal met ons eten vanaf het moment dat we het in onze mond steken tot dat het er in het toilet weer uitkomt? Je komt het allemaal te weten in dit boek. Reis mee van hap tot plons!
Een grappig informatief boek over het spijsverteringsstelsel. Alle stappen van het verteringsproces worden stap voor stap uitgelegd met grappige prenten en leuke ‘wist-je-datjes’. Het lijkt of je in een poepfabriek terechtgekomen bent waarin alles heel plastisch wordt voorgesteld. Voor diegenen die de realiteit niet uit het oog willen verliezen, is er vooraan in het boek een realistische schematische voorstelling van het spijsverteringsstelsel. Ik vind het boek leerrijk, duidelijk en met een stevige portie humor overgoten. Er is op elke bladzijde naast informatie ook wel iets grappigs te vinden. Bijvoorbeeld een bandiet vermomd als een Yllaw uit de ‘Waar is Wally’-reeks.
Alle interessante weetjes staan genummerd achteraan in het boek en voor wie er echt geen genoeg van kan krijgen is er de uitneembare WC-poster vooraan in het boek. Een boek om er op je gemak bij te gaan zitten en alles even los te laten.