Pootje na pootje

Hoeveel poten heeft elk dier? Dat tel je hier. Een vis heeft er 0. Een slingerbeest 10. En wat een slingerbeest is kun je in dit boekje zien ... Aldus de achterflap!

Voor elk cijfer schreef Riet Wille een speels versje. Kristien Aertssen maakte er geweldige tekeningen bij.  De kleurrijke illustraties geven de sfeer van de versjes weer en prikkelen de fantasie van klein en groot. Het gebruik van verschillende lettertypes en kleuren in één versje maakt dat het boek een feest is om naar te kijken. Sommige woorden werden van boven naar beneden of kris kras door elkaar geschreven. Dit resulteert in teksten die zelf prenten worden, waarop veel te zien en te ontdekken valt.

Het verband tussen het cijfer en de tekst met of zonder rijmpje in, wordt niet altijd genoemd. Dit maakt van het boek een hele ontdekkingsreis waarbij de kinderen soms zelf moeten zoeken wat het verband is tussen het cijfer en de bijzonder vrolijke tekeningen, waarbij je samen met het kind kan kijken, bladeren en pootjes tellen.

Met dit prentenboek leren kinderen op een speelse manier tellen van nul tot tien.