Pizazz vs de nieuwe klasgenoot

Een tweede Graphic-novel voor jonge lezers van Pizazz, een superheld die het niet altijd gemakkelijk vindt om super te zijn. Ze twijfelt regelmatig sterk aan zichzelf en laat zich opjutten door Serena, het coolste meisje van de klas. Wanneer er een nieuwe leerling in de klas komt, is het meteen duidelijk dat ook zij een superheld is. Serena neemt de leiding en zet de twee tegen elkaar op in een super-strijd om uit te maken wie de echte superheld is. Aanvankelijk gaan beide superhelden er in mee, maar dankzij een paar goede vrienden komen ze tot andere inzichten.

Hoe flitsend de kaft is, zo zwart en grijs is de binnenkant van dit boek. Het is even wennen, maar dankzij de vele grote tekeningen en vele kleinere illustraties is het toch een levendig boek. Ook wat verhaal betreft, want in 10 korte hoofdstukken waar tekst, tekening en stripvorm elkaar afwisselen, ben je dóór het boek voor je het weet. De humor, de herhaling over haar perfecte haar en haar beruchte oogrol samen met de tekst die opgedeeld wordt in korte stukken, zorgen ervoor dat het boeit en gemakkelijk leest – ook voor degenen die wat meer moeite hebben met lezen. Doorheen de tekst worden woorden vet of dik of cursief of groot gedrukt waardoor de tekst een speels effect krijgt. 

Het verhaal op zich is geen meesterwerk, maar heeft toch een mooie boodschap naar iedereen die zich gepest of uitgesloten voelt, maar de laatste bladzijde moest er eigenlijk niet meer in: daarin wordt de boodschap te moraliserend.