Pinguïnpost

Pinguïnpost is een mooi en ontroerend verhaal over Tuur en zijn papa. Ze wonen in het onderzoekscentrum van de dierentuin. Tuurs papa heeft niet zoveel tijd voor hem, want hij is druk bezig met zijn onderzoek. En zijn mama is kortgeleden overleden. Tuur helpt overdag met het onderzoek van zijn papa. Hij leert op zijn dagelijkse tochten door de dierentuin ook Rob kennen en helpt hem met poepscheppen.

Wanneer Tuur ontdekt dat de dierentuin financiële moeilijkheden heeft, en dieren op de zwarte lijst komen, schiet hij in actie. Want de zwarte lijst betekent dat deze dieren moeten worden afgemaakt. En dan vertelt Winkie – de zwarte pinguïn – hem dat hij naar zee verlangt. Nu is het aan Tuur om Winkie aan zee te krijgen. Misschien kan de poetsvrouw – die niet echt een poetsvrouw is – hem helpen? Of anders misschien Rob, maar hij heeft een enkelband.

Een grappig en ontroerend boek over afscheid nemen en nieuwe vriendschappen maken. Het is mooi en vlot geschreven. Samen met de zwart-wit-illustraties van Harmen van Straaten een echte aanrader voor lezers vanaf 8 jaar.