Phara

Dit boekje in snoepkleurtjes heeft een wel erg speciaal thema: brandwonden en littekens. Na de boekjes Luna, Lore en Benjamin, is het doel van de schrijfster dit keer om de emotionele en sociale moeilijkheden van kindjes met brandwonden wat te verlichten.
Phara heeft een litteken op haar gezichtje. Haar wang is ruw en rood en lijkt te gloeien. Maar het doet geen pijn. Wat wel pijn doet, zijn de opmerkingen van andere kinderen. Phara heeft maar een paar vriendjes bij wie ze zich echt goed in haar vel voelt: Nicolas en haar beertje Bas. Tot ze wordt uitgenodigd op een verkleedfeestje.
Phara vertelt op een verstaanbare manier hoe het voelt om een buitenbeentje te zijn. En hoe dat buitenbeentje er best wel bij kan horen, als de andere kinderen het toelaten.
Het verhaal is erg eenvoudig, maar dat maakt het thema net toegankelijk voor de doelgroep. Ook de prenten zijn eerder sober, afgezien van de felle kleurtjes die zeker hun aantrekkingskracht zullen uitoefenen op de (mee-)lezertjes. Eenvoud siert vaak, maar niet in dit boekje.