Peppa. Papadag

In dit boekje voor jonge kinderen beschrijft Peppa verschillende aspecten van haar papa en toont daarmee aan waarom ze haar papa bewondert. De verschillende eigenschappen van papa worden meestal door een contrast verduidelijkt: hoe hij is als volwassen man onder volwassenen tegenover hoe hij is als papa bij  zijn kinderen. Meestal blijft de beschrijving hangen bij de stereotiepe eigenschappen van een man en vader.
De familie van Peppa is een familie van aangeklede varkentjes. De tekeningen, gebaseerd op een tv-serie, zijn echter zeer eentonig. De varkentjes hebben telkens dezelfde kleren aan en de enige variatie in hun gelaatsuitdrukking is een open of gesloten mond. Vermoedelijk wil men op deze manier onderscheid maken tussen ernstig en niet ernstig zijn.
De tekst is eenvoudig maar geeft nauwelijks meerwaarde aan het boekje. Sommige woorden worden vetter of cursief gedrukt doch de reden waarom die bepaalde woorden geaccentueerd worden is niet duidelijk.
Alvast mijn exemplaar van dit kartonboek werd verkeerd gedrukt. De laatste dubbele bladzijde werd twee pagina's voordien ook al afgedrukt waardoor het effect van de tekst op de laatste pagina ook helemaal verloren gaat. Onbegrijpelijk!