Past precies!

Het verhaal gaat over Driehoek, die veel plezier maakt met haar vriendjes: de cirkels, de vierkanten en de zeshoeken. Ze doen heel leuke spelletjes samen, maar sommige dingen kan Driehoek jammer genoeg niet zo goed als de anderen. Ze kan niet rollen zoals de cirkels, ze is niet zo stabiel als de vierkanten, ze past niet in het patroon van de zeshoeken ... Daarom gaat Driehoek op zoek naar vriendjes die meer op haar gelijken. Maar is dat wel de ideale oplossing? Of spelen ze toch beter allemaal samen? Want niet iedereen moet precies hetzelfde zijn om toch perfect bij elkaar te passen! 

Dit is het eerste prentenboek van schrijver Naomi en haar man James, die het geheel illustreerde. Hun zoontje was de inspiratiebron voor het verhaal: hij had ook moeite om zich thuis te voelen op school.  

Eenvoudig bekeken lijkt het boek te gaan over het herkennen van verschillende vormen. Maar eigenlijk gaat het verder dan dat, door in te spelen op diversiteit, vriendschap en ergens bijhoren. 

De illustraties zijn speels en vrolijk. Elke vorm heeft zijn eigen kleur: Driehoek is geel, de cirkels zijn blauw, de vierkanten zijn rood, de zeshoeken zijn groen. Maar zelfs binnen dezelfde vormpjes kan je toch nog verschil zien door andere tinten, vlekjes, lijnen dankzij de stempeltechniek die James gebruikt. Het leuke is dat je als voorlezer alle personages aan het woord kan laten via hun eigen tekstballonnen en de tekst volgt ook de vorm van de tekeningen. 

Wil je meer hierover weten? Bekijk dan het filmpje waarin opa Bob het verhaal voorleest (in het Engels): https://youtu.be/97y8kKmOME8.