5+ | 2016
Van Halewyck
ISBN 978-94-613-1537-3
FICTIE , 248 p. , €15
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Papperdidas en het speelgoed van de Sint

Kristien Dieltiens (auteur) Seppe Van den Berghe (illustrator)

In dit tweede dikke boek over Sinterklaas en het kleinste pietje Papperdidas kom je opnieuw meer te weten over het leven van de pieten en Sinterklaas. Het grote, lange verhaal is opgesplitst in korte behapbare hoofdstukken. Hierdoor leent het zich ideaal als boek om in de periode voor Sinterklaas elke avond een (paar) hoofdstukje(s) voor te lezen.

De mooie tekeningen van Seppe Van den Berghe – soms paginagroot en soms kleinere details – geven het boek nog meer leven. De harde kaft, linnen rug en bladwijzer vormen zo’n mooi geheel dat het zelfs wat weg heeft van het grote boek van Sinterklaas zelf.

De hoofdpersonages in het boek zijn Sinterklaas, Pedro (de oudste zwarte piet), Papperdidas (het jongste pietje), Basil (een speelgoedmaker) en Myra (een verwend prinsesje). Het verwende prinsesje heeft zoveel speelgoed maar is toch nooit tevreden. Alle Pieten gaan aan de slag en proberen het perfecte speelgoed te maken om Myra blij te maken. Verder ontdekt Papperdidas dat er ook nog kinderen zijn bij wie de Sint niet komt en de ring van Sinterklaas is zoek. Genoeg verhaallijnen om tijdens het lezen geboeid te blijven.

Elin Arijs
Sinterklaas | Speelgoed