Papatijd!

Een levendige voorstelling waarin papa vos een andere beleving heeft van tijd dan zijn twee vossenjongen. Papa heeft het vaak over een tekort aan tijd waarbij er telkens haast is, maar de jonge vosjes denken er anders over. Deze tegenstelling in beleving van de tijd wordt in het verloop van een dag via allerhande situaties levendig geïllustreerd. Het begint bij het joelend wakker maken van papa, terwijl hij nog vijf minuutjes wil blijven liggen. In die tijd is de living een chaos omdat de vosjes zo lief waren het ontbijt klaar te maken.

De vosjes vinden dat papa niet weet wat de tijd eigenlijk inhoudt, want zij hebben voor alles tijd. Terwijl papa gehaast met hen overal heen spurt, genieten zij er ondertussen van om heerlijk in de plassen te springen, naar de vogels te kijken … Papa schrikt vaak van de tijd, zo moeten ze rennen voor de zwemles. Maar als ze aankomen dan blijkt dat de zwemles voorbij is en het tijd is om naar huis te gaan. Dit contrast in tijdsbeleving is levendig en grappig geïllustreerd. Er worden veel situaties geschetst die herkenbaar zijn, en met pit en humor getekend zijn.
Het eindigt mooi met de papatijd bij het voorlezen van een verhaaltje. Nu vragen de vosjes nog vijf minuutjes want dit is de heerlijkste papatijd wanneer papa, tussen hen in, in slaap valt.
De tijd is hier realistisch en toch origineel gebracht in een expressieve tekenstijl. Het is precies goed, met weinig woorden verteld. Een ontspannend prentenboek over tijd, met een knipoog naar papa.