Papa Wapper en het rode vrachtwagentje

Pappa Wapper en zijn dochter Spruitje moeten hun huis uit want het wordt gesloopt. Gelukkig kunnen ze een mooi rood vrachtwagentje kopen waarin ze hun hele hebben en houden stoppen. Ze vinden het best leuk wonen in hun vrachtwagen. Hun geluk is van korte duur wanneer de motor het al gauw begeeft. Hierop weet pappa Wapper wel raad: hij haalt gewoon de motor uit de auto van de wegenwacht en zet hem in hun vrachtwagentje. Dit zet de toon voor het hele verhaal. Pappa Wapper vindt voor elk probleem fantastische oplossingen. Wanneer er centjes moeten verdiend worden, verzint de papa de meest gekke jobs, zoals poezen wassen in de badkuip op het dak en koekjes testen in een koekjesfabriek. De koningin wil graag een bad nemen terwijl pappa Wapper met het wagentje rondrijdt. Het hele volk doet enthousiast mee.
Het is één turbulent, fantasierijk en geestig verhaal, dat bruist van leven en humor. De erg positieve levensingesteldheid is zeker een opsteker. Je wordt meegezogen in dit wervelende avontuur waarbij de meest gekke ideeën werkelijkheid worden. Het is vrolijk en spannend geschreven. Er komen typisch Hollandse uitdrukkingen in voor, maar ze storen niet echt.
De illustraties vormen een mooie aanvulling op het verhaal: het zijn pareltjes van vrolijkheid en expressie in een levendig kleurenpalet geschilderd. Een ongecompliceerd voorleesverhaal voor de oudste kleuters. Zelf lezen kan vanaf acht jaar.