Papa komt eraan

Ohjee, wanneer papa de kleine Mats naar de crèche wil brengen, start de auto niet meteen. Mats geraakt dan wel op tijd in de crèche, hij maakt zich nu wel zorgen: als de auto straks niet start, zal papa mij dan kunnen komen halen? Zo start een gekke, ingebeelde reis van papa die dan wel met de tractor van de buurman komt, of als die moe zou zijn, dan wel op de rug van Mats' knuffelbeer! En wat als die niet wakker wordt ...? Kleine Mats ziet alle doemscenario's voor zijn ogen: zal papa hem straks wel kunnen komen halen? Uiteindelijk stelt papa hem gerust: als écht niets of niemand meer werkt, zin heeft, te diep slaapt, te druk of niet thuis is ... Dan komt papa toch gewoon naar de crèche gerend?

In dit prentenboek met retro-illustraties vertellen Brun-Cosme en Guillerey het herkenbare verhaal van een klein jongetje dat zijn papa mist. De enorme fantasie van kleine Mats is innemend, want echt alles zou wel eens kunnen tegenzitten in de tocht van papa. Het verhaal is simpel, weinig vernieuwend, maar daarom niet onaardig. De tekeningen zijn hip, met een goeie toets retro: de figuurtjes op de kleurige pagina's zijn goed te onderscheiden door hun vormen in (voornamelijk) volvlakken. Toch zijn de tekeningen niet simplistisch of saai. De tekst is niet te lang, en staat in een speels lettertype op de pagina.

De herkenbaarheid en tederheid van het verhaal maken het tot een degelijk prentenboek. Niets al te speciaal, wél hartverwarmend.